joi, 20 decembrie 2012

Elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” au colindat în limba franceză

     În cadrul proiectului educaţional „Crăciunul în Maramureş”, ediţia a III-a, coordonat de ONG Comunicaţi prin noi” şi în parteneriat cu alte licee din judeţ, C.N. „Mihai Eminescu” a fost reprezentat de clasa a 9-a E, diriginte prof. Rodica Mone


     Elevii au prezentat în cadrul spectacolului organizat la Seminarul Teologic „Iosif Mărturisitorul” un program de colinde în limbile română şi franceză şi au oferit copiilor de la case de copii din localitate jucării şi dulciuri. 


     În fiecare an, elevii eminescieni organizează o expoziţie-concurs de iesle de Crăciun (prof. coordonator Simona Ungureanu), însoţită de o expoziţie de felicitări realizate de elevi, cu mesaje în limba franceză (prof. coordonatori Rodica Mone şi Delia Mureşanu).


     Elevii şi profesorii care au vizitat expoziţia şi au votat cea mai frumoasă iesle au ascultat colinde în limba franceză într-un spectacol pregătit de prof. Rodica Mone şi prof. Delia Mureşanu cu elevii din cele două clase din programul SCAN, a 10-a F, respectiv a 10-a H.


     Toate aceste manifestări l-au avut ca invitat de onoare pe dl. Claude Guerizec, un francez deja îndrăgostit de România, după mai multe vizite pe care le-a făcut în oraşul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu